Kent Bolton is een semi-gepensioneerde zakenman en zoals Simone van Altena-Charmant en Brian Douglas een mede oprichter van Stichting RCHF.

In 1997 kwam Kent de eerste keer naar Roemenië en ondersteunde (tot de sluiting) een staats weeshuis voor gehandicapte kinderen.
Kent zette zijn hulp aan jongeren voort door hen op verschillende manieren, bijvoorbeeld met studies te helpen.

Kent Bolton heeft vaak contact met Brian Douglas, die hij voor het eerst in 1998 in het voormalig Dr. Clunet Kinderziekenhuis ontmoette.
Met zijn financiële expertise is hij een grote hulp binnen RCHF.

Kent heeft een appartement in Iasi en bezoekt Brian regelmatig om de voortgang van het vrijwilligers werk te volgen. Ook doneerde hij een waterpomp, om meerdere families in een dorpje van water te kunnen voorzien.