Het ‘Wings of Angels Romania’ Studiefonds heeft als doel het toekomstperspectief van kansarme kinderen in Roemenië en Moldavië te verbeteren en de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Zij wil dit bereiken door een studiefonds ter beschikking te stellen aan leerlingen, scholen en sociaal-educatieve projecten.

Geld wordt niet direct toegekend aan een individueel kind, school of project, maar wordt via de lokale stichting aan het desbetreffende kind, schoolbestuur of project gegeven. Deze stichting houdt ook toezicht op de besteding van het geld en onderhoud contact met de kinderen, scholen of projecten en met de manager van het studiefonds. Dit ten behoeve van een transparante boekhouding, maar ook ter motivatie van bijvoorbeeld het kind zelf om school af te maken.

Het studiefonds werkt in principe alleen samen met lokale stichtingen die zij persoonlijk kent;

RCHF: werkzaam in noordoost Roemenië en Moldavië

Talmid Ministries: werkzaam in de omgeving van Deva

Op dit moment zijn er nog niet voldoende middelen om in beide (en andere) organisaties actief projecten te ondersteunen, het Studiefonds werkt op dit moment met name met RCHF samen en hoopt op korte termijn ook andere stichtingen te kunnen ondersteunen. Voor meer informatie kunt u kijken op: www.wingsofangels.nl.