‘Spelenderwijs op reis’ is een programma met taal, spel en dans om het jonge kind te ondersteunen in zijn ontwikkeling.

Timmetje Muis neemt het kind mee op reis, vanuit thuis de vleugels uitslaande naar de wereld om ons heen. De grote weg, school, de boerderij, het dorp, de stad en verder de wijde wereld in langs de zee, wilde dieren, de woestijn tot aan het heelal. Seizoenen, emoties, feesten, het lichaam vertellen ons iets over wie we zijn en waar we vandaan komen.

Dit programma is een onderdeel van het Timmetje Muis Educational Project. In samenwerking met Miriam Charmant heb ik een landkaart ontwikkeld met diverse routes die het kind meenemen op reis, met als doel het kind voor te bereiden op school. Wat dit project uniek maakt is dat het zich richt op de gehele ontwikkeling van het kind, zowel sociaal emotioneel, cognitief en lichamelijk wordt het kind ondersteund. Door middel van woord & plaat wordt zo de woordenschat vergroot. Met dans & beweging gaan we spelenderwijs op zoek naar ‘wat voel ik’, ‘wat vind ik leuk’, ‘wat is gezond’, ‘wie ben ik’.

Het materiaal bestaat uit bijna 70 A3 woord- & werkplaten, een handboek, leuke interactieve en groepsopdrachten en de workshops dans & beweging. 

De basis voor een gezonde toekomst vol kansen en mogelijkheden begint in een kinderhart dat het leven omarmt.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.wingsofangels.nl.