Het materiaal bestaat op het moment uit:

  1.  “Timmetje Muis Kijk- en Leerkaarten” deel I en deel II: Deze sets bestaan uit doosjes met 251 en 217 kaarten inclusief handleiding voor de leerkracht. Deel I is verdeeld in 22 categorieën, zoals bijvoorbeeld: boerderij dieren-in en om het huis-eten-voertuigen-gezondheid-beweging-natuur-tegengestelden-cijfers-vormen-kleuren-alfabet. Deel 2 bestaat uit 17 categorieën, bijvoorbeeld: instrumenten-gebouwen-drinken-gereedschap-beroepen-landschappen-in de keuken-zintuigen. In de handleiding staat aangegeven, hoe men met de kaarten kan werken. Tevens staan er voorbeeldvragen in, die gerelateerd zijn aan de belevingswereld van het jonge kind. Er is ruimte voor de leerkracht om eigen aantekeningen te maken, zodat het materiaal zo goed mogelijk op het niveau van de kinderen afgestemd kan worden en zo breed mogelijk kan worden gebruikt. Deze set kaarten kan ook heel goed gebruikt worden om woordjes van een andere taal te leren. In de handleiding is bijvoorbeeld een pagina met de engelse vertaling van de kaarten en categorieën toegevoegd.

  2.  “Timmetje Muis Kijk- en Leerboek ”. In dit boek staan alle plaatjes van de Kijk- en Leerkaarten deel I en zijn bovendien in het Roemeens benoemd. De cijfers staan in een themaplaat, zodat er gekeken, geteld en verteld kan worden. Ook zijn er pagina’s om het geleerde te herhalen. De leerkracht kan dezelfde handleiding als de kaarten gebruiken.

  3. Voorleesboekje “Timmetjes Droomraket” Dit voorlees prentenboek telt 32 bladzijden. Het gaat over Timmetje, die met zijn vriendje in een schuur een raket gaat bouwen. Wanneer Timmetje moe in slaap valt en gaat dromen, wordt het pas echt spannend….!

  4. "Aardrijkskunde met Timmetje Muis” Dit boek helpt en stimuleert jonge kinderen hun eigen leefomgeving te herkennen en te verkennen en hun kennis hiervan langzaam uit te breiden. Vanuit een bekende plek - het huis - „wandelen” de kinderen samen met de leerkracht langs belangrijke onderwerpen, die de basiskennis zullen gaan vormen voor hun kennis over de aarde, hun aarde.

  5. In de handleiding voor de leerkracht staan vragen en tips om het materiaal zo goed mogelijk over te brengen en op het niveau van de kinderen aan te passen. Op deze manier worden niet alleen de kinderen gestimuleerd, maar ook de leerkrachten zelf worden aangespoord flexibel en creatief met het materiaal om te gaan. Dit zal ongetwijfeld het leren voor beiden aantrekkelijker maken.

  6. “Taal met Timmetje Muis” Een basis taalboekje, waarin Timmetje op een leuke manier de kinderen alle letters leert. Verder staan er verschillende leerzame taaloefeningen in. Alle materialen zijn door een vertaalster in het Roemeens vertaald. De boeken zullen in de klas van de school blijven. Voor elk kind in de klas is een boek beschikbaar.

Het gaat om materialen voor kinderen van 3 tot 7 jaar.
Dit materiaal willen wij uitbreiden met:

  • ‘Tellen met Timmetje’: een cijferboekje, waarbij kijken en tellen voorop staat.
  • Deel 2 van het ‘Kijk- en Leerboek’.
  • Een nieuw (voor)leesboekje.

Alle materialen die naar scholen gebracht worden, worden op formulieren afgetekend. Er worden ook onaangekondigd bezoeken aan de scholen gebracht, om te kijken of de materialen op school aanwezig zijn en gebruikt worden.