RCHF helpt de armsten, omdat zij het meest kwetsbaar voor ziekten zijn. De zwakke gezondheid in arme families wordt veroorzaakt door zeer gebrekkige leefomstandigheden, onvoldoende gezonde voeding, vitamine gebrek, maar ook door onvoldoende kennis hierover.

Onze eerste prioriteit is daarom een gedeelde prioriteit van gezondheidsonderwijs én programma’s die de armoede helpen bestrijden.

Ons motto is: voorkomen is beter dan genezen! 

De educatieve programma’s hebben les/informatie materiaal over:

  • basis-hygiëne
  • tuberculose, aids/hiv, hepatitis
  • gezonde levensstijl en bij lichamelijke klachten het belang van een medisch onderzoek
  • gezond eten
  • gevaren van roken, drank- en drugs-misbruik

RCHF gebruikt voor de TB-voorlichting een zelf ontworpen interactief bordspel en heeft voor de kleinere kinderen een leuk hygiëneboekje gemaakt, waardoor leren leuk wordt en deze onderwerpen beter bespreekbaar worden.

Zo wordt er van kleuterschool tot Universiteit over deze gezondheids onderwerpen gesproken en RCHF hoopt op deze manier deze kennis al op jonge leeftijd aan te leren en door te geven.

Ook zijn er programma’s voor de ouders. Ziekten kunnen vaak voorkomen worden door het nemen van enkele simpele voorzorgsmaatregelen.

RCHF doet het werk in samenwerking met gezondheids- en onderwijs overheidsdiensten in de armste gebieden van Noord-Oost Roemenië.
Ook wordt er samengewerkt met de plaatselijke politie. RCHF geeft steun en advies bij acties over misdaad-preventie en geeft voorlichting over de gevaren van het gebruik van drugs.